ÉÉN HOLE-IN-ONE MAAKT NOG GEEN ZOMER

HET LEUKSTE SPEL VOOR IEDEREEN

Kinderen, bejaarden, jongeren, middelbaren, pubers en volwassenen. Midgetgolf is voor iedereen.

De geruchten gaan dat onze Maud zelfs al kruipend op de baan haar eerste hole-in-one sloeg. En we hebben geen eens midgetgolfclubformaten voor baby’s van 6 maanden! Maar zonder gekheid. Zodra ze een beetje kunnen lopen, kunnen de kids midgetgolfen. Leuk!

Benieuwd naar de spelregels? Die lees je hieronder. Midgetgolf in Drunen reserveren? Dat hoeft in principe niet, onze wachttijden zijn nog nooit langer geweest dan 10 minuten – we zijn de Efteling niet. Kom je met heel veel mensen (meer dan 8), dan is het wel handig als we dat even weten.

De kosten voor een rondje golf zijn €5 per volwassene en €4 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

 

SPELREGELS

Knoop dit goed in je oren

1. Begin vanaf de afslagplaats en sla met zo min mogelijk slagen de bal in de hole.

2. Gaat de bal buiten de baan vóór de hindernis? Geen extra strafpunt en opnieuw beginnen. Gaat de bal buiten de baan ná de hindernis? Eén extra strafpunt en ga verder waar de bal uit de baan ging.

3. Ligt de bal tegen de rand, dan mag je hem er van de rand afleggen. Gebruik hiervoor de lengte het golfclubijzer.

4. Degene met de minste slagen bij de vorige baan, begint met slaan bij de volgende baan (of je spreekt onderling af wie er begint).

5. Beleefdheidsregel: zitten er mensen achter je die een stuk sneller zijn (bijvoorbeeld omdat ze met minder mensen zijn), laat deze dan even voorgaan bij de volgende baan.

6. Gezelligheidstip: pak op de helft (na hole 9) een pauze en bekijk onder het genot van een biertje, fristietje, wijntje, chocomelletje, koffietje of watertje de tussenstand. Dan weet iedereen hoe ze ervoor staan en kunnen ze hun strategie voor de tweede (en derde) helft uitstippelen.

Midgetgolfweetje dat het goed doet op feestjes: er bestaan zo’n 9.000 verschillende soorten midgetgolfballen. Een officiële midgetgolfbal moet aan één harde eis voldoen. Wanneer de bal vanaf 1 meter hoog op beton valt, mag hij niet hoger opstuiten dan 85 centimeter. Pssst: wil jij midgetgolfbaltester worden? Bel ons dan even.

Wat is er nog meer te doen in het Honderd BunderBos?

Naast midgetgolf, kun je bij ons ook terecht voor het speelbos, fietstochten, midgetgolf kinderfeestjes, compleet verzorgde teamuitjes of familiedagen, en natuurlijk voor heerlijk eten, drinken en oneindige gezelligheid op ons terras en in onze brasserie.

Sommigen borrelen bij ons tot ze er bij neervallen. Sommigen sluiten hun fietstocht door de Loonse en Drunense Duinen bij ons af met een heerlijk stuk appeltaart. Sommigen komen uitsluitend voor Bas. Waarvoor je komt moet je natuurlijk zelf weten, wij bieden je gewoon een hele leuke tijd.

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bel of mail ons.

iets anders te vieren?